A cigány himnuszt nyomják a gyerekek

2017. március 24. 12:46 - nyolcoranegyven

Egy telefonos videó története

(Rab László szerint minden nagyon egyszerű)

A Mátyás téren lebzseltünk, a Nyolc óra negyven számára készítettünk tematikus videót Bodnár Marival, Bolba Márta kampányát követjük végig, az evangélikus lelkész képviselő-jelöltként indul a Józsefvárosban. Dopeman is ellenfele a Magdolna-negyed mandátumáért vívott harcban, a választás áprilisban lesz, az első videót itt tettük közzé. 

Március 15-e volt, a magyar politikai élet javában randalírozott a fővárosban és a megfelelő vidéki megemlékezéseken. Nagyon örültünk annak, hogy nem kell ott lennünk, ahol a kormánypupákok suksükölik a szabadságról összeizzadt gondolataikat, Kocsis Máté ünnepi beszédére se voltunk kíváncsiak egyáltalán. Jó volt a Mátyás téren, Márta a gyerekekkel labdázott. Erről ezt rögzítettük. 

Miközben Mari javában forgatott, gyerekek kezdtek gyülekezni a padon, az egyik mikrofont vett a kezébe, egy másik pedig kannát kezdett püfölni. Elénekelték a Bolba Márta azt üzente című "Kossuth-nótát", aztán mást is. Egy harmadik a kanna szájához tartotta a mikrofont, hogy jobban lehessen hallani a buhogást.

Kétségbe esve kaptam elő a telefonomat, és felvettem a rövid dalocskát. Na most a videóról nagyjából annyit tudok, hogy van eleje meg vége, jobban hozzá vagyok szokva az írott szövegekhez, még akkor is, ha a 8:40-en többnyire videókat készítünk. Pontosabban október 23-a óta csak azt. A csoportunk neve azért Nyolc óra negyven, mert 2016. október 8-án, szombaton reggel 8 óra 40-kor jelentették be, hogy kampec a Népszabadságnak. Én pedig egy rövid ideig (30 éven át) ennél az újságnál dolgoztam.

A telefonos felvételt meg se vágtam, úgy tettem ki a Facebook-ra, ahogy az Isten megadta. Aztán rohantunk tovább. 

Hogy ez lett az egyik legnézettebb videónk, alaposan meglepett bennünket, de aztán örvendezni kezdtünk. A gyerekek a Cigány himnuszt játsszák nagy átéléssel, és igen szakszerűen. Itt is továbbadjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcoranegyven.blog.hu/api/trackback/id/tr4912367265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása