A szíves, a taktikus, meg a fideszes

2018. április 06. 20:15 - nyolcoranegyven

Hús-vér szavazókkal trécseltünk a Moszkván

A Moszkván jártunk, nem sokkal azelőtt, hogy Európa szügyig háborús vérben tocsogó politikusa sorsdöntőnek nevezte az április 8-i választást. Nos, Orbán úr számára valóban az lesz, hiszen ha veszít, könnyen lehet, hogy lakhelyváltoztatásra lesz szüksége. Erre következtetünk abból, hogy a kampány során többen a börtönbüntetést is kilátásba helyezték, amikor a kedves vezető üzleti és családi ügyei terítékre kerültek. 

Nos, forgatás közben arról beszélgettünk, hogy számunkra is sorsdöntő a választás, de azért annyira nem, mint Orbán úr számára. Ennek pedig az az egyszerű oka, hogy mi nem loptunk annyit, nincs annyi zűrös ügyünk, és nehezebb ugyan kifizetnünk a villanyszámlát, de még meg tudjuk oldani. Viszont így egy méterrel magasabbról és talán jóval több nagylelkűséggel tudjuk személni az újabb sorsdöntést. 

No de a választó! Az ezerfejű hidra. Taktikázik-e, bújja-e a relativitáselmélettel súlyosított saccolóoldalakat? Azt kell mondanunk, hogy bujkászol, ahogy tud. De azért nem szedi annyira szét magát, és amikor az okosszavazásról próbáltunk okoskodni, kiderült, hogy pártállástól függetlenül inkább szívből szeretnek választani, és ezt javasolják más néprétegeknek is. 

Találkoztunk a Fidesz-szavazóval is, voltaképp ugyanolyan, mint amilyenek mi vagyunk. Kedélyesen elbeszélgettünk. Egy kemény Soros-jobbhoroggal indított, utána meggyomrozott bennünket a német egyesítéssel, a végén meg kiderült, hogy katonai attasé volt Izraelben. Mutatjuk a vágatlan verziót..

Mit lehet ezek után mondani? Nem szeretnénk nagy szavakat használni, mert olyankor röhöghetnékünk támad. 

Lesz, ahogy lesz. Ez a legfőbb jóslatunk vasárnapra. A szavazóval történt valóságos találkozás után annyit tennénk még hozzá: ahogy esik, úgy puffan. Senkinek ne legyenek illúziói. A rendszerváltáshoz nemcsak politikus, de nép is kell. Ha a kettő közül valamelyik hiányzik, általában el szokott maradni. (8:40, Rab László, Takács Mária)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcoranegyven.blog.hu/api/trackback/id/tr713814216

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz sírvers 2018.04.08. 19:26:35

"Amit itt látsz: dolomit Agyonverte a Vikit Nem képezte vita tárgyát Mellé temettük a pártját Kifaragtuk rá a képét: Ő, ki meglopta a népét."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.08. 16:18:54

Mi kisemberek egyeztetünk, s taktikailag szavazunk a ballibaizmus ellen.

dr. mesterséges színezék 2018.04.08. 16:52:05

Taktikai szavazás... egyszer majd elmondom az unokáimnak, hogy így hívják azt, amikor a tükörnek mindkét felé le kell köpnie az embernek - egyiket az egyénis, a másikat a listás voksáért.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2018.04.08. 19:36:16

"Amit itt látsz: dolomit Agyonverte a Vikit Nem képezte vita tárgyát Mellé temettük a pártját Kifaragtuk rá a képét: Ő, ki meglopta a népét."
süti beállítások módosítása