'18 még meglesz nekik

2017. augusztus 30. 11:48 - nyolcoranegyven

Utána csúnya véget ér a Fidesz-rendszer

A Momentum Mozgalom hétfői tüntetésén rögzítettük a jóslatot. A fiatal rendszerkritikusok, akiknek ténykedését jókora fanyalgással fogadja az ellenzéki politikai mező, Vlagyimir Putyin újabb budapesti látogatásának napjára időzítették Sánc utcai tiltakozásukat. Fáklyákkal és zászlókkal vonultak a Citadellára, ami a kívülállók számára eléggé érthetetlennek tűnt. Nem a célkitűzések (az európai értékek védelme, az orbáni rendszer putyinizálódása elleni fellépés stb.), hanem a jellegzetes budai helyszín miatt.

A Sánc utca környéke valóban nem az a tipikus munkáskerület, az már biztos. De hát miért ne lehetne itt tüntetést szervezni? Az is elég unalmas, amikor a tiltakozók automatikusan a Kossuth térre vonulnak. Nyugodtan mehetnének néha Csepelre vagy a BAH-csomóponthoz is.

A résztvevők családias és kedves hangulatban készülődtek. Szívélyesek voltak, transzparenseket készítettek, látszott, hogy örömmel jöttek. De találkoztunk a NER által meghonosított tüntetőfajtával, a bokor tövében a telefonját nyomkodó lázadóval is, aki interjúkérésünkre azt felelte: nem szeretné.

- Mit nem szeretne? - kérdeztünk vissza.

- Azt, hogy rajta legyek a képeken.

- Így azért elég nehéz lesz - ütöttük el a dolgot, és föltettük ugyan magunkban a kérdést (Minek megy tüntetni az, aki nem vállalja az arcát?), de megértettük a mélyebben rejlő okokat. Állami cégnél, önkormányzati hivatalban dolgozva vagy más fideszita helyen alkalmazott emberek számára valóban kellemetlen lehet az ország oroszok kezére való átjátszása ellen ágálni.

Putyin, a holland "balhé", Mészáros Lőrinc és a maffiakormányzás volt a fő téma, ezek azok a tüntetésre hívó témák, amelyek megmozdítanak 2-300 embert. Ami nem sok, de a Momentum esetében azért máshogy esnek a dolgok. Az olimpiarendezés elleni aláírásgyűjtés sikere is azt jelezte, hogy sok a fiatalok körüli szimpatizáns. Még azt is elnézik nekik, amikor hibáznak. És nem foglalkoznak olyan apróságokkal, hogy a Putyin-látogatás előestéjén a mozgalmárok újra Marx térre nevezték át a Nyugati teret, és a városban 1972-es (pártállami) Népszabadságot kezdtek osztogatni. Erről aztán élénk vita bontakozott ki a Facebookon, merthogy a Népszabadságot egy éve, október 8-án nyíratta ki az Orbán-kormány (erről a 8:40 terjedelmes videosorozatot helyezett el a Facebook-on és a Youtube-on.)

Újszerű volt a gellérthegyi tüntetésen, hogy eljött a székesfehérvári Momentum-sejt is, ami jelzi, hogy Fekete-Győrék tényleg hálózatot kezdtek építeni. A felvonulást Európamenetnek nevezték, elegáns volt és békés. A résztvevők is inkább a Momentum által gyakorolt gesztuspolitizálást értékelték benne, nyilván nem akartak kövekkel hajigálni, és itt olyan téli palota sem található, amit a retróhelyzetnek megfelelően el lehetett volna foglalni. Lenn a Dunán sem úszott az Auróra, viszont a környékben annyi rendőr tüsténkedett, hogy olykor azt gondoltuk, mintha minden tüntetőre jutott volna egy-egy poszt.

A Czakó-cukrászda kertje bezzeg tele volt. A külföldiek izgatottan fotózták a zászlós népet, a szemközti futballpályán gyerekek kergetőztek az Orbán-rendszer TAO-jából telepített műfüvön.

Miközben augusztus 28-án este a momentumosok Európát védték, a Citadelláról azt lehetett látni, hogy Putyin hátsójának kiterjedt árnyéka visszavonhatatlanul szétterült a magyar főváros fölé. (Rab László)

Szólj hozzá!

Megáll az alpolgármester esze

2017. június 30. 14:44 - nyolcoranegyven

Vita az Auróráról a Józsefvárosban

Megáll az eszem! - mondja többször is a nyolcadik kerületi alpolgármester, Sára Botond, aki egy közbiztonsági fórumon vett részt 29-én, a téma az Auróra-ügy volt. De Sára úr a jelek szerint már elfelejtette, vagy nem hallott még olyanról, hogy az állampolgár nemcsak arra van, hogy végrehajtsa az önkormányzati határozatokat, olykor kérdezősködik is, ami nyilván kellemetlen lehet ott, ahol ehhez nincsenek szokva.

- Ön az én beosztottam - mondta a polgár az alpolgármesternek, és emlékeztette rá, hogy kitől kapja a fizetését.
Ettől azonban az alpolgármester még zabosabb lett.

Az Auróra kertjének és kioszkjának bezárását nehezményezte különben a hallgatóság egy része, olyanok is voltak, akik szóvá tették, hogy a rendőrség miért állt ennyire nyilvánvaló túlbuzgalommal a helyhatóság oldalán.

A hosszú vita minden pillanata aranyat ér. Azt mutatja meg, milyen nehéz visszatérni a normális kerékvágásba ott, ahol a hatalom mellőzi az önmérsékletet. És azzal takarózik, hogy inkább a kétharmadot szolgálja. 

Amúgy a Józsefvárosban, ahol az alpolgármester azt tanácsolta az állampolgárnak, hogy fogja vissza magát, sok más magyar helyhatósági helyszínhez hasonlóan újra kell tanulni az önkormányzat fogalmát. Ez nem egyenlő a polgármesteri hivatallal vagy a hatósági osztályokkal. Az önkormányzat azt jelenti: a képviselő-testület, meg az összes helyi polgár együttvéve.

Az is beletartozik ebbe a különös halmazba, akinek az a mániája, hogy kérdezzen. (Rab László, 2017. június 30.)

12 komment

Az Auróra-ügy

2017. június 29. 10:11 - nyolcoranegyven

Avagy: Ne hülyülj, Máté, átlátunk a szitán

Talál 30 rendőr 6 személynél egy razzia során 1,9 gramm kábítószert. A 8keres média az Auróra Közösségi Házat drogelosztó központnak láttatja. Jaj. Ez a gagyi fedősztori, ami a nyolcadik kerületi kulthely bezáratásának valódi okát eltakarja. A kábítószer-duma annyira átlátszó, hogy Kocsis Máté se veheti komolyan.

Nem is lehet.

Az Auróra kinyírása mögött mélyebben fekvő okok húzódnak meg. Választ kaphatunk általa a sorosozás rejtettebb (zsidóellenes) igazi természetére. Elébb azonban jöjjön Bolba Márta evangélikus lelkész, aki független képviselő szeretett volna lenni a Magdolna-negyedben, de Kocsis jobbkeze nyert. 

Az Auróra Közösségi Házat (melyben a hétvégén a Pride eseményeit is rendezték volna) egy 2002-ben egyetemisták által létrehozott egyesület működteti. A MAROM Klub Egyesület célja, hogy "a zsidó művészetet, történelmet és a vallási hagyományokat összekösse és a kortárs kultúra kontextusában értelmezze." A MAROM az élményalapú zsidó informális oktatás területén számos egyedi és előremutató projektet valósított meg - írják magukról honlapjukon az alapítók. Több ezer olyan zsidó fiatalt szólítottak meg és vontak be programjaiba az elmúlt években, akik közül a legtöbben azelőtt egyáltalán nem kapcsolódtak a zsidó közösséghez. A MAROM Klub Egyesület programjai nyitottak minden érdeklődő számára – származástól és öndefiníciótól függetlenül. A MAROM önkéntesekkel dolgozik (kb. 50 fő), akik olyan programokat valósítanak meg, amelyek több ezer fiatal számára teszik elérhetővé az “új zsidó kultúrát” Magyarországon és nemzetközi viszonylatban.

Na, ez a legidegesítőbb a sorosozó fideszhatalom számára. A MAROM 2014 óta működik az Aurórában, 2006 óta pedig szervezi a Bánkitó Fesztivált, amivel szintén gondok vannak mostanában. Egyrészt kell a fideszes rendezvényszervező maffiának, másrészt szintén zavaró, hogy a budapesti liberális (fideszül: zsidó) értelmiség tartja a kezében. Nem lepődnénk meg, ha a bánki projektet meglepnék némely NAV-ellenőrök nem sokkal a fesztivál megkezdése előtt.

De a lényeg.

A MAROM-ról szó volt nemrég egy új magyar neofasiszta szervezet, az Identitesz zászlóbontásán is. Ott voltunk, láttuk, hallottuk, amint a Stop Soros című konferencián a 64 vármegyés radikálisok és a Pázmány egyetem tisztázatlan politológusai egymásra találtak.

Felszólalt a rendezvényen Nick Griffin, az angol szélsőjobb vezetője is, akiről a 444 azt írta, tervezi a Magyarországra költözést. Édes hazánk ugyanis alkalmasnak tűnik neki arra, hogy küzdjön a "rasszista zsidó összeesküvés" ellen. Griffin előadásában pontos ismeretekkel rendelkezett a MAROM-ról. Az angol neonáci vezér "percekig beszélt az Auróra utcai, Auróra nevű szórakozóhelyről, ami szerinte a drogok, a cigánybűnözés és a baloldali fiatalok fellegvára. Még a Marom nevű zsidó ifjúsági szervezet is név szerint kapott említést..."

Nicsak, nicsak. Nem ugyanaz, amit Griffin mondott, mint amivel a fideszhű média (azaz a kormány) puhítja az agyunkat? CEU vagy Auróra? Egyre megy. A nyolcadik kerületi polgármester végül is ugyanarról az asztalról csipeget, amelyet Orbán Viktor elvbarátai terítettek meg. Azon, hogy az Auróra bezárásáról korunk beobachtere, a Pesti Srácok hamarabb értesül, mint maga az Auróra, már nem is csodálkozunk.

Miközben délelőtt Orbán (Horthy őfőméltósága kivételes államférfiúságáról szóló himnusza után) arról győzködi a magyarországi zsidóságot, hogy soha ekkora biztonságban még nem volt része, délután a kerület simán bezáratja az univerzalista fiatal zsidó értelmiségi MAROM Auróráját.

Az inkvizíció köszöni szépen, folytatódik, igényli a nép. Az 1,9 gramm marihuánát felejtsük el. Az ugyanis: baromság. (Rab László)

15 komment

Feszkó a téren

2017. június 20. 17:36 - nyolcoranegyven

A kormány célja a civilek teljes megfélemlítése

Véleményeket gyűjtöttünk a Március 15-e téren, a civiltörvény elfogadása utáni személyes stratégiákat kutattuk a civil tüntetők között, a színpadon játszott a Puszi zenekar, rögtön utána Vágó Gábor következett, és egy pasinak pont ezalatt a beszéd alatt jutott eszébe, hogy neki alkotmányos alapjogai vannak. Jókora kalamajka lett a dologból, felvettük. 

A kis jelenet azt is igazolta, hogy megvannak a tervek arra, hogyan lehet szétüvölteni a polgári ellenállást. A cél a civilek elleni összehangolt támadásokkal pont azok megfélemlítése, akik nem kapnak ugyan külföldről pénzt - mert jelentős külföldi adományokra csak a nagyok számíthatnak -, de óvatosodjanak meg, ne lázadozzanak a liget miatt, ne akarják a nyomorult fákat megvédeni, húzzák be fülüket-farkukat, kushadjanak, majd a körzet fideszes párttitkára mindent elintéz helyettük. Az orbánizmus a társadalmat szeretné végképp elgyengíteni azzal, hogy felszámolja a társadalmi ellenállást.

Találkoztunk egy idős hölggyel, aki tisztes távolságból figyelte az eseményeket. Nem rohant a színpadhoz, nem ténykedett és ma sem ténykedik egyetlen civil szervezet munkájában sem. Érdeklődőként volt jelen. Tanult emberként, egykori közgazdász külkeresként, akinek nyilatkozata tipikus, tele van tanácstalansággal és szomorú csalódással. Sokan érzünk ugyanígy. Szerettük ezt az országot, és fel sem merült bennünk, hogy elmenjünk. Ma viszont már úgy vagyunk vele, hogy azért nem lett volna baj, ha annak idején bátrabbnak bizonyulunk. Egyelőre ennyi, fogadjátok a videókat szeretettel, toljuk a többit is. 

(Tettek ideje, június 18, Budapest, Takács Mária - Rab László)

5 komment

A terror árnyékában

2017. június 04. 18:35 - nyolcoranegyven

Fiatal magyarok, akiket megérintett az erőszak szele

Nehéz átlátni, hogy milyen az, amikor valaki beáll egy szélsőséges szervezetbe, és úgy érzi, hogy valamit feltétlenül "tennie kell". A terrorizmus társadalmi mozgatórugói túl bonyolultak ahhoz, hogy pontosan bele lehetne látni. De az biztos, és ez a londoni és párizsi merényletek fényében is látszik, hogy Közép- és Kelet-Európa nincs olyan távol a terrorizmus gócaitól, hogy eleve kizárható lenne a peremrészeken a terrortámadás.Húsz éve Szarajevóban egymást érték a támadások, melyek mögött szintén terroristák álltak. 

Tóth Luca animációs filmes véleményét összegeztük így, aki három évig tanult Londonban. Igaz, amikor ott élt, nem került a közelébe támadásnak.(Szombaton egy fehér furgonnal három férfi nagy sebességgel járókelőket gázolt a London Bridge-en, embereket késelt az utcán és a pubokban. Mindegyiküket lelőtték, az Index beszámolója itt olvasható.) 

- Veszélyérzet nincs bennem - mondta a fiatal filmes, és hozzátette, arra nem szokott gondolni, hogy bármikor felrobbanthatják a metróban vagy máshol, a rendőri jelenlét Franciaországban, Németországban vagy Angliában mégis megriasztja. 

A 8:40 korábban is közölt terrorizmus-tematikájú videókat. Bucsi Réka, aki szintén animációs filmes, akkor járt Párizsban, amikor a Bataclan-támadás történt. - A stúdióban mindenki higgadt maradt - mondta Bucsi Réka -, ez a normális magatartás, semmi nem indokolja, hogy az ember attól való félelmében, hogy történik vele valami, eleve otthon maradjon. - Annak az esélye, hogy történjen velem valami, igen kevés - mondta a filmes. - De azért ott van az emberben, ha Londonban, Párizsban, különösen ha Isztambulban jár, hogy van valami, amitől esetleg tartania kell.

Bucsi Réka utazással, munkával és terrorizmussal kapcsolatos élményeiről itt beszélt: 

(Támogasd a 8:40-et!
Számlaszámunk: 11708001-20555715-00000000 Civil Művek Közművelődési Egyesület
A közleménybe írd be: 8:40 videó)

7 komment

A civilek elmennek a végsőkig

2017. május 30. 12:38 - nyolcoranegyven

A CÖF-re nem vonatkozna, ami a többiekre igen

 

A legérdekesebb, hogy a civilekben nyoma sincs ingerültségnek és idegességnek, a hétfői Parlament előtti tüntetés inkább hasonlított egy hippitalálkozóra, semmint az Orbán-kormány elleni harcos tiltakozásra. Így van jól, a higgadt beszédek alatt szóló Bob Dylan- és Jimi Hendrix-dalok jól ellensúlyozzák Orbánék civilek elleni riadt ordítozását. Melynek központi eleme az elmúlt hetekben a "külföldi ügynöközéssel" tarkított fenyegetőzés volt.

Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója azt mondta, amíg a törvényt nem fogadják el, nem késő tiltakozni. Az igazgató szerint az "orosz mintájú" magyar törvény azt célozza, hogy megszűnjenek a civil szervezetek.

 

 

A Velencei Bizottság az utolsó mentsvár, ezt Tóth Balázs, a Helsinki Bizottság ügyvédje jegyezte meg, aki szerint a tüntetés voltaképp az elmaradt társadalmi vita pótlása. Tóth szerint jól látszik, hogy azok a civil szervezetek nem kellenek a kormánynak, amelyek szembemennek Orbánék akaratával, a CÖF-fel semmi gond, még az is belefér a képletbe, hogy 508 millió forintot kapjanak a Magyar Villamos Művektől. A "külföldről támogatott" civilek ezzel szemben akadályozzák az illiberális állam kiépítését, ezért kell eltűnniük a színről. Ha elfogadják a törvényt, mondta az ügyvéd, az utolsókig küzdeni fogunk az ellen, hogy alá kelljen magunkat vetni. 

 

 

A civilek szerint eléggé furcsa, hogy a CÖF-re nem vonatkozik az, ami a törvényjavaslatban a többiekre igen. Ennek legitim oka egyelőre nem látható. A másik, hogy a kormány már az eddigi zajos támadásaival is elérte, hogy akinek kényes a civilekkel való kapcsolattartás, megóvatosodjon, és távol tartsa magát a NER-rel szembeni akcióktól, esetleg fel is hagyjon azzal, hogy az állam helyett feladatokat átvállaló civileket segítse.

(Rab László)

Szólj hozzá!

Rédei Éva 70

2017. május 15. 15:34 - nyolcoranegyven

A nagy születésnapi "átverés"

(Rab László pontos beszámolója egy kényes feladat végrehajtásáról)

Van egy pár négyzetméteres könyvesbolt Pesten a Pozsonyi úton, Lipócia szívében, egy parányi energikus asszony, Rédei Éva működteti, ha itt nem kapsz meg valamit, akkor nagy a baj. Kezében elektromos cigarettát szorongat, olykor beleszippant, néz rád a könyvkupac mögül őszinte nagy szemmel, van ideje beszélgetni.

Bächer Iván volt a szíve csücske, nem csak azért, mert Iván évről évre szaporodó új könyveit árulhatta, de azért is, mert az író gyakran betért a könyvesboltba, olykor aktív szerepet vállalt a Rédei Éva által szervezett bulikban, zongorázott, felolvasott és mesélt. Láthatóan jobban érezte itt magát, mint a túloldalon, munkahelyén, a Népszabadság ódon hangulatú kockaházában a Bécsi úton. Egészen biztos, hogy a Pannónia utcában lakó író a Láng Téka Könyvesboltban több időt eltöltött, mint velünk, újságírókkal a munkahelyén.

Valamikor régen állami könyvesbolt állt itt, azt vitte Éva, és lett rögtön a rendszerváltás hajnalán az első magántulajdonú könyvesbolt tulajdonosa. Érdeme, hogy a közel három évtized alatt írók egész sora szokott ide, és a könyvesbolt olyan külföldre szakadt vendégek kedvenc találkozóhelye is lett, akik itt kezdték az itthoni újraalkalmazkodást. Rédei Éva évekkel ezelőtt a Pozsonyi Piknik szervezésében is jeleskedett, igazi szervező módjára intézkedett, hova kell asztal, sátor, miegyéb.

De csak addig izgatta a dolog, amíg érdekes volt, személyes és kedves, ettől remélte, hogy a polgári szokások újra divatba jönnek ott, ahol ő van. Amikor a piknik nagyipari méreteket kezdett ölteni, kivonult belőle, a pénzcsinálást meghagyta másoknak.

Nem ragozzuk tovább. Az volt a feladatunk (Darvasi László írótól kaptuk), hogy csaljuk át csütörtökön délután ötkor a könyvesboltosok nagyasszonyát a szemközti bárba, ahol 70 kedves ismerőse köszönti egy meglepetéspartin a 70 éves Rédei Évát. Azt hazudtuk, hogy könyves riportot kezdünk forgatni, ennek megfelelően benntartottuk a boltban, ügyelve rá, nehogy meglássa, amint gyülekezik a nép. Még a raktárba is beküldtük egy könyvért, hogy a dolog biztos legyen. Öt órakor pedig elindultunk a tett színhelyére. A többi felvételeinken látható.

Boldog születésnapot, Rédei Éva!

Szólj hozzá!

Felvonulók kérték

2017. április 23. 11:47 - nyolcoranegyven

Érdemes-e szavazni a kutyapártra?

(A 8:40 is tüntetett, és a végén őszintén kétségbe esett)

Igen jó hangulatban zajlott a kutyapárt démója, a tüntetők kifordították az idióta NER világát, poén csattant poénra, ezrek búcsúztak röhögve Viktorovics Orbántól, aki visszahívta az oroszokat az országba.

A tüntetők beszélgetéseinek középpontjában az állt, hogy érdemes-e 2018-ban a kétfarkúakra szavazni. A következő változatokat vázolták.

1 (optimista verzió) Szavazol rájuk - mert a voksodat másra adni a töketlen ellenzéki oldalon nincs értelme -, az MKKP röhögve bejut a parlamentbe, majd felfogad oktatási/egészségügyi/cirkuszügyi stb. szakértőket arra, hogy rakják össze neki rendesen az ország-helyreállító programot.

2. (pesszimista verzió) Nem szavazhatsz rájuk, mert nem érik el az ötszázalékos küszöböt, és a szavazatod elveszik a semmibe. A humort kevesen értik, ahol pedig Orbánék talpalnak, ott a Kétfarkú Kutyapárt labdába se tud rúgni. Ezért aztán kénytelen vagy a marakodó ellenzék valamely más parlamentbe slattyogó pártbarmára szavazni, közben élénken gyalázod magad.

3 (köztes verzió) Nem mész el választani. Ez viszont olyan, mintha a Fideszre szavaztál volna.

Sok sikert a jó hangulatú tüntetés után mindenkinek! (Rab László)

55 komment

Mocsok a köbön

2017. április 22. 12:29 - nyolcoranegyven

Választás a Magdolna-negyedben

(Rab László csöndben elmagyarázza, mi fog történni 2018-ban.)

Ellenzéki barátaink választási arányosításban és előválasztásban reménykednek, és abban, hogy le lehet győzni a Fideszt békés, tisztességes eszközökkel is.

Mind-mind illúzió.

Miközben Bolba Márta evangélikus lelkész, a Magdolna-negyedben rendezett vasárnapi időközi választás független jelöltjeként vitára hívta ellenfeleit (mindhiába), aztán pedig labdázni és beszélgetni ment az utcára, kampánycsapatával abban reménykedett, hogy lehet tisztességes eszközökkel politizálni.

De nem lehet, mert pár nappal a választás előtt a fideszes jelölt (az alpolgármester Sántha Péterné) támogatói (azaz a kerületi Fidesz) létrehozta a József, a városi betyár nevű Facebook-csoportot, ahol rövid úton lezsidókurvázták a Soros-bérenc Bolba Mártát, és olyan jelzőkkel illették, amire a magamfajta öreg firkász is csak kapkodta a fejét. A szoci támogatású Dopeman-t is gyalázták és tolvajozták, a "Józsefvárosi megmondó" (ez a "közösség" azonosítója) a végjátékra utazik.

Hát nem ugyanez történt Amerikában a Trump-kampány alatt? A demokraták a vitában reménykedtek, de a trumpista nyomatógépezet a Twitteren és a Facebook-on gyalázta a bevándorlósimogató ellenfeleket.

Itt is ez történik. A lelkésznőt utolsó senkiként ábrázolják, trollok kezdik szidni, és a cél nyilvánvalóan az, hogy a felfokozott érzelmi hangulatban a szerencsétlen maki (a választópolgár) beb...sszon egy ikszet a Fidesz-jelölt neve mellé. Lehet közben futkározni a választási bizottsághoz, ahol ugyanúgy a Fidesz emberei ülnek, és lehet jajgatni amiatt, hogy a józsefvárosi újságban a fideszes jelöltet nyomják. Van egy pillanat (a választás pillanata), amikor minden eszköz megengedett, ezt a módszert a Fidesz 2014-ben már kipróbálta: működött.

Lehet tehát tovább polemizálni az összefogás szépségeiről, kedves ellenzéki pártocskák. És lehet álmodni arról, hogy egy-két összefogásra képtelen, megélhetési MSZP-s meg DK-s/LMP-s/Együttös stb. politikus esetleg becsusszan a fideszes nyertesek mellé, csakhogy ez nyilvánvalóan zsákutca. A mocsok ellen nem lehet így küzdeni. Megnézhetitek vasárnap, mire jutott Bolba Márta a tisztességes és pozitív kampányával. A lakhatási jogokért meg a gyengék gyámolításáért küzdő civil szervezetek támogatásával.

Jöhet a 2018-as főpróba. Bolba, Dopeman, vagy ezt a mocskot eltűrő helyi alpolgármester között folyik a nemlétező küzdelem.

Ez az ország piciben, mindenki várja nyugodtan a csodát!

( Utóirat április 23-án: Egy hír a választás napjáról, 2000 forintot adnak egy szavazatért? Erről beszéltünk.)

1 komment

Márta, Dopi és a fideszes

2017. április 15. 16:03 - nyolcoranegyven

Buli az Aurórában, közeledik a választás napja

(Rab László szerint nem kéne kihagyni a vitát a kampányból)

Március eleje óta követjük Bolba Márta útját, az evangélikus lelkész időközi választáson független jelöltként indul a 8. kerületben, a Magdolna-negyed képviselője szeretne lenni. A lakhatási válságra, a szabad labdázásra és az elesettek gyámolítására élezte ki kampányát.

Nemrég buli volt az Aurórában. Itt tudtuk meg, hogy Márta vitázni szeretett volna ellenfeleivel, Pityinger Lászlóval (Dopeman-nek az MSZP is gyűjtött ajánlásokat), illetve a józsefvárosi újságban jócskán "túltolt" alpolgármesterrel, Sántha Péternével, a Fidesz-KDNP jelöltjével. Egyikük sem vállalta a nyilvános vitát.

Mártának nem Dopival van vitája, mondták a buli előtt, ezért Sántha Péternét és Kocsis Máté polgármestert egy elképzelt alakba gyúrták össze, így próbálták szóra bírni őket. Kiderül, hogy vajon sikerült-e.

A talpalávalót a Dani Family húzta. A jelek szerint azzal nem volt semmi baj. A választás április 23-án lesz.

Szólj hozzá!