Lakni muszáj (lenne)

2017. október 18. 11:37 - nyolcoranegyven

Hetedszer vonultak utcára az erkölcstelen, hazug rendszer ellen

Ha lakásod van, nem tudod fenntartani. Ha nincs bejelentett albérleted, nem tudsz munkát vállalni, mert nincs lakcímed. Ha mindenedet elveszted, páriaként tengeted az utcán az életed. És még a grabancodat is elkapják, mert "életvitelszerűen" heversz a padon.

A magyarok ötöde nem tudja rendesen fizetni a lakásrezsijét, a hajléktalanoknak pedig esélyük sincs arra, hogy a tetves szállások helyett önálló hajlékokban húzzák meg magukat.

Az állam magára hagyta a szegényeket, nincsenek szociális bérlakások, de lakáspolitika sincs az országban - ez a 7. Lakásmenet legfőbb tanulsága. A lakhatási támogatásokat lenyúlják a középosztály felső - politikailag pozicionált - ügyeskedői. Tavaly a bérlakások 82 százalékát gyalázatos módon nem a rászorulók kapták. A CSOK-ot se neked találta ki a NER (mi is az pontosan? Nemzeti Együttműködés Rendszere). Építési támogatást a szegény ember eleve nem kaphat, a kör bezárult.

Ne szépítsük, a keresztény Magyarország - melynek legfőbb gondja újabban a kereszténység megvédése -, nagy ívben tesz a saját szegényeire. Úgy, hogy közben álszent, hazug törvények születnek. Az idei költségvetésben 200 milliárd forint van elkülönítve "lakhatási célú kiadásokra". De ezzel, tudjuk jól, a tehetősebbek "lakásgondjait" fogják megoldani.

A lakhatási jogokért küzdő A Város Mindenkié csoport (AVM) jogi szabályozást követelt a 7. lakásmeneten, és a lakhatás igazságosságáért szállt síkra. Higgadt, nyugodt megközelítésben. A gondok mélyebben vannak. A kormányzó rend erkölcstelenségén - ami azon alapul, hogy ellopják és felélik a szegényekre szánt pénzeket is - nem lehet sima szabályozással átlépni. (A videó fekete-fehér; hozzáigazítottuk a NER színeihez, 8:40)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcoranegyven.blog.hu/api/trackback/id/tr1113014986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása