Megáll az alpolgármester esze

2017. június 30. 14:44 - nyolcoranegyven

Vita az Auróráról a Józsefvárosban

Megáll az eszem! - mondja többször is a nyolcadik kerületi alpolgármester, Sára Botond, aki egy közbiztonsági fórumon vett részt 29-én, a téma az Auróra-ügy volt. De Sára úr a jelek szerint már elfelejtette, vagy nem hallott még olyanról, hogy az állampolgár nemcsak arra van, hogy végrehajtsa az önkormányzati határozatokat, olykor kérdezősködik is, ami nyilván kellemetlen lehet ott, ahol ehhez nincsenek szokva.

- Ön az én beosztottam - mondta a polgár az alpolgármesternek, és emlékeztette rá, hogy kitől kapja a fizetését.
Ettől azonban az alpolgármester még zabosabb lett.

Az Auróra kertjének és kioszkjának bezárását nehezményezte különben a hallgatóság egy része, olyanok is voltak, akik szóvá tették, hogy a rendőrség miért állt ennyire nyilvánvaló túlbuzgalommal a helyhatóság oldalán.

A hosszú vita minden pillanata aranyat ér. Azt mutatja meg, milyen nehéz visszatérni a normális kerékvágásba ott, ahol a hatalom mellőzi az önmérsékletet. És azzal takarózik, hogy inkább a kétharmadot szolgálja. 

Amúgy a Józsefvárosban, ahol az alpolgármester azt tanácsolta az állampolgárnak, hogy fogja vissza magát, sok más magyar helyhatósági helyszínhez hasonlóan újra kell tanulni az önkormányzat fogalmát. Ez nem egyenlő a polgármesteri hivatallal vagy a hatósági osztályokkal. Az önkormányzat azt jelenti: a képviselő-testület, meg az összes helyi polgár együttvéve.

Az is beletartozik ebbe a különös halmazba, akinek az a mániája, hogy kérdezzen. (Rab László, 2017. június 30.)

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcoranegyven.blog.hu/api/trackback/id/tr4112631333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.30. 14:46:54

Le a kalappal, hogy le mert csapni a narkókartellre.

Bobby Newmark 2017.06.30. 23:19:57

@MaxVal BircaMan HJCD: 1.9 gramm fű. Az évszázad fogása!

öreg baka nem rakéta 2017.07.01. 00:25:05

@Bobby Newmark: Ugye, a razzia 28.-án volt, amit azonnali bezárással jutalmaztak. Van- e már ma renőrségi végzés/labor eredmény, arról hogy amit találtak az kábítószer? Vagy csak annak látszó törmelék?
És igen a kábitószer terjesztést büntessék, egyértelmű szabályok alapján. De a vendég bemegy a zsebében törmelék, na azért az egész kócerájt bezáratni? A parlamentet is bezárják, ha Tompika bemegy, vagy Árpika? )

Jakab.gipsz 2017.07.01. 13:40:22

@Bobby Newmark:

Azért nem akartak többet találni 1.9 gramm fűnél, mert nem akartak sittre vágni senkit !

Nincs szükségünk drogos mártírokra, akiknek kitudna állni, a drogos-füves csőcselék az "emberi jogaiért" + a TASZ + a Helsinki bizottság stb.

Egy kerületi polgármester, pedig mint amilyen a Józsefvárosé is legalább 60-70 ezer adó fizető polgár alkalmazottja nem pedig néhány lézengőé. Olyan lézengőé akik még soha sem fizettek egy peták adót sem, csak követelőztek.

n3spr3ss0 2017.07.01. 15:32:15

@Jakab.gipsz: Megint előadtad a szokásos faszságaidat, fogalmad sincs a valóságról.

morph on deer 2017.07.01. 15:50:13

@n3spr3ss0:
A lengyel parlament meg éppen a múlt héten fogadta el a gyógyászati célból alkalmazott marihuana legalizásáról szóló törvényt!

Azért szörnyű, mi, hogy itt ez a qrvanagy visegrádi "összetartás" - és most közénk "nő" a fű..!

dr. mesterséges színezék 2017.07.01. 17:02:44

@morph on deer: ... keleti blokk legkatolikusabb szegletében.

Szegény birca lassan egyedül marad: buzi- és migránspárti a pápa, magyar püspökök migránst pátyolgatnak, drogkartelleznek a lengyelek - már tényleg csak KDNP-ben lehet bízni, mint a keresztyénség komoly bástyájában.

dr. mesterséges színezék 2017.07.01. 17:06:26

@öreg baka nem rakéta: Az a lényeg, hogy a razzia közben két utcával arrébb (és az egész országban) fennakadás nélkül lehetett tolni a bármilyen zárjegyesből bármilyen kombót bármekkora mennyiségben, ami aztán garantálja a csendet és békét - amely csendről és békéről egyébként a nyócker méltán híres.

morph on deer 2017.07.01. 18:01:59

@dr. mesterséges színezék:
Ebből a célból remélhetőleg legalább hasznukat lehetne venni - mint kötőanyag...

anyadmajma 2017.07.01. 22:41:20

@MaxVal BircaMan HJCD: apád faszára köllött vóna lecsapni mijelőtt anyádba veri, te hazaáruló bolsevik geci.
Ahogy a kedves gazdád sameszának szavaival éljek, amit ugye előadhatott a parlamentbe: "mé nem döglik már meg az ilyen?"
Pedig a világ sokkal jobb hely lenne nélkületek. Már rég elértük volna a paradicsomot.
De hát az ördög még itt van a fidesz képében.
süti beállítások módosítása