A terror árnyékában

2017. június 04. 18:35 - nyolcoranegyven

Fiatal magyarok, akiket megérintett az erőszak szele

Nehéz átlátni, hogy milyen az, amikor valaki beáll egy szélsőséges szervezetbe, és úgy érzi, hogy valamit feltétlenül "tennie kell". A terrorizmus társadalmi mozgatórugói túl bonyolultak ahhoz, hogy pontosan bele lehetne látni. De az biztos, és ez a londoni és párizsi merényletek fényében is látszik, hogy Közép- és Kelet-Európa nincs olyan távol a terrorizmus gócaitól, hogy eleve kizárható lenne a peremrészeken a terrortámadás.Húsz éve Szarajevóban egymást érték a támadások, melyek mögött szintén terroristák álltak. 

Tóth Luca animációs filmes véleményét összegeztük így, aki három évig tanult Londonban. Igaz, amikor ott élt, nem került a közelébe támadásnak.(Szombaton egy fehér furgonnal három férfi nagy sebességgel járókelőket gázolt a London Bridge-en, embereket késelt az utcán és a pubokban. Mindegyiküket lelőtték, az Index beszámolója itt olvasható.) 

- Veszélyérzet nincs bennem - mondta a fiatal filmes, és hozzátette, arra nem szokott gondolni, hogy bármikor felrobbanthatják a metróban vagy máshol, a rendőri jelenlét Franciaországban, Németországban vagy Angliában mégis megriasztja. 

A 8:40 korábban is közölt terrorizmus-tematikájú videókat. Bucsi Réka, aki szintén animációs filmes, akkor járt Párizsban, amikor a Bataclan-támadás történt. - A stúdióban mindenki higgadt maradt - mondta Bucsi Réka -, ez a normális magatartás, semmi nem indokolja, hogy az ember attól való félelmében, hogy történik vele valami, eleve otthon maradjon. - Annak az esélye, hogy történjen velem valami, igen kevés - mondta a filmes. - De azért ott van az emberben, ha Londonban, Párizsban, különösen ha Isztambulban jár, hogy van valami, amitől esetleg tartania kell.

Bucsi Réka utazással, munkával és terrorizmussal kapcsolatos élményeiről itt beszélt: 

(Támogasd a 8:40-et!
Számlaszámunk: 11708001-20555715-00000000 Civil Művek Közművelődési Egyesület
A közleménybe írd be: 8:40 videó)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcoranegyven.blog.hu/api/trackback/id/tr2712563491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moonlight777 2017.06.04. 22:43:11

Mit tehetnek?
El kell húzni a csíkot ezekből az országokból.... ennyi!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.05. 05:44:09

Szarajevo - nem álltak terroristák a támadások mögött. Az már nyílt polgárháború volt.

röf 2017.06.05. 08:27:19

Nincs semmi probléma, megmondtuk, hogy nem hátrálunk, és győzni fogunk.
Talán annyi gond lehet a kréta körül, hogy védőügyvédek- és bírósági ítélet nélkül lőtték agyon a terroristákat. Ez nem európai megoldás, így nem lehet bánni a szerencsétlen menekültekkel.

kuki123 2017.06.05. 09:08:06

@röf: szarkazmusból jeles :D
az a legviccesebb, mikor kiderült, a mostani késelőről is, hogy családos ember volt. Volt munkája, kocsija.
Egy gond volt vele, hogy az aranylelkem, muszlim volt.
Ennyi erővel, kb az összes muszlim potenciális veszély sajnos.
A muszlim egy agresszív vallás...volt 500 éve is és az is maradt(nem volt update)
nem egy beszámoló van arról, hogy a muszlim(békés) emberek is arról beszélnek, hogy menyire semmibe nézik a fehér(vagy bármilyen más) nem muszlim, esetleg keresztény népet.

A nyugati fejlett világban az iszlámnak nem osztottak lapot. húzzanak vissza a picsába onnan ahonnét jöttek, ott is a szaros vallásuk miatt alakult ki za a helyzet ami van.
Semmi keresni valójuk nincsen itt.

az meg külön nonszensz, hogy amíg Amerika, Kanada, ausztrália, olyan vízumkényszert belépési tilalmat vezet be..hogy nem hogy az ilyen fajta 70-es IQ-jú arab nigger muszlimista senkiket nem engedi be de még a tanult diplomás , munkát végzőeket se.(így meneküljön az ember Európából)

Ellenben ez a tőgyarc balfasz shulc hollande merkel és társaik összevisszahazudoznak és és ázsia és afrika söpredékét még hozzák is.
Semmilyen irat, vagy vízumkényszer nincs.
Minden normális ország eddig is zárva tartotta a kapuit, az elmúlt cselekményekre tekintettel, most mégjobban zárja a kapuit, ezek meg nyitják.
Teljes dilinyó.

kvadrillio 2017.06.05. 11:40:00

Újabb NATO-hadgyakorlat kezdődik a balti országokban...

namostg..., vagy az én logikám bicsaklott ki vagy a NATO egy faszkalap..., de MIÉRT NEM ANGLIÁBAN ÉS FRANCIAORSZÁGBAN GYAKORLATOZNAK ELRETTENTÉS CÉLJÁBÓL, AHOL 15X SZURKÁLNAK HALÁLRA NŐKET A TERRORISTÁÉK ÉS SENKI FIA NEM MER SEGÍTENI NEKIK, MERT BE VAN SZARVA, HOGY ŐT IS LESZÚRJÁK A TERRORISTÁK ???!!!

Újabb NATO-hadgyakorlat kezdődik a balti országokban

kvadrillio 2017.06.05. 11:42:53

@kvadrillio: VAGY FÉLNEK, HOGY POFÁRA ESNÉNEK A NAGY HADSEREGÜKKEL, REPÜLŐIKKEL, MERT A TERRORISTÁK ÚGY IS KIJÁTSZANÁK ŐKET ??? :o)

NEMÉRTEM...NEMÉRTEM.....NA !!! :) A BALKÁNON FLANGÁLNAK, DEMONSTRÁLNAK..., MIKÖZBEN FRANCIÁBAN MEG ANGOLBAN ÖLIK, APRÍTJÁK A NÉPET A TERRORISTÁK !!!!!

kvadrillio 2017.06.05. 11:46:36

@kvadrillio: ...ezen m ár kínjában csak röhög a ...zember...
süti beállítások módosítása