Bolba Márta pozitív kampánya

2017. március 26. 19:04 - nyolcoranegyven

A lelkész a Magdolna-negyed mandátumáért küzd

(Rab László szerint lehet tisztességesen is politizálni)
Bolba Márta kampányát követjük végig kameránkkal. Az evangélikus lelkész a budapesti Józsefvárosban indul időközi önkormányzati választáson, a Magdolna-negyed képviselője szeretne lenni.

A lelkésznő nem folytat negatív kampányt, nem emlegeti fő ellenfelét, Dopemant, a rappert, hogy ki a fideszes jelölt, mi is csak akkor tudnánk meg, ha utánanéznénk, a neve még nem hangzott el. Bolba Márta nem hazudozva, ígérgetve akar politikus lenni, inkább az utcára megy, és beszélget azokkal, akik a reményei szerint rá szavaznak április végén.

"Fehér középosztálybeli értelmiségi nőként" szeretné képviselni a választóit, sok köztük a roma, de Márta ért a nyelvükön, az apja vasutas volt, segédmunkásként élt, a lelkésznek nem okoz gondot alacsony iskolai végzettségű emberekkel szóba elegyedni az utcán.

A 8:40 azt vizsgálja a kampány során, mire lehet jutni a tisztességes politizálással és az emberekhez való visszatalálással. Abban bízunk, hogy nem a habonyizmus a jövő, hanem ez. Ha valaki képviselő akar lenni, ott kell lennie, ahol a választói kínlódnak, problémáznak, örülnek és dühöngenek. Bizalmi kapcsolatok nélkül nincs politika.

Úgy, ahogy korábbi videóinkon is látható volt. Az elején itt, utána meg a labdázással itt.
Hogy mi történt március vége felé, megosztjuk mindazokkal, akik kíváncsiak a normális politizálásra.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyolcoranegyven.blog.hu/api/trackback/id/tr10012370547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.03.27. 13:37:24

Már az egész ország várta,
Hogy jöjjön egy ilyen Márta!

HAJRÁ!!! :)

nyolcoranegyven 2017.03.27. 23:50:45

@Frady Endre: Köszi a rigmust, kedves Endre, ha lesz Frady-összes, régi rajongóként vetjük rá magunkat a műveidre. (RL)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.03.28. 09:30:28

@nyolcoranegyven: Szívesen máskor is! :)
Frady-összes ugyan még nincs, csupán két e-könyv. Az egyik a "Tonnás veréb" c. verseskötet, a másik az "Egy gondolaénekes rejtélye" c. prózakötet:
moly.hu/konyvek/frady-endre-tonnas-vereb
és
moly.hu/konyvek/frady-endre-egy-gondolaenekes-rejtelye
Jó olvasgatást! :)
süti beállítások módosítása